Selecteer een pagina

Hardlopen is leuk. Maar ook soms is het ook afzien. Op momenten dat ik het tijdens mijn run zwaar heb, denk ik vaak alvast aan een heerlijk bad of douche na m’n run. Met een heerlijk doucheschuim als beloning. In deze blog zet ik mijn favoriete verzorgingsproducten op een rij. Lees snel verder om een van mijn favo verzorgingsproducten te winnen!

Motivatie tijdens mijn run

Tijdens een zware run, of als het niet zo lekker gaat, als het ijskoud is of hard regent tijdens je training, is een heerlijk vooruitzicht een warme douche als beloning. Om jezelf extra te belonen en motivatie te houden, kun je met heerlijke verzorgingsproducten je beloning nog wat extra aankleden.

Mijn favoriete verzorgingsproducten

Als eerste een goede deodorant. Die is voor sporters onmisbaar. Tijdens je inspanning ontkom je niet aan zweten. Zweten is een natuurlijk proces om afvalstoffen af te voeren, maar de nare geurtjes die erbij komen kijken zijn vervelend. En dit kan ook nog in je sportkleding blijven hangen.

Een tip hiervoor is trouwens om in plaats van wasverzachter (of half om half) azijn toe te voegen in het bakje van je wasmachine. Hierdoor wordt de geur geneutraliseerd.

Nuud deodorant

Nog beter is natuurlijk om de geur te voorkomen. Ik heb eindelijk een product gevonden dat zweten minder erg maakt en de geur echt neutraliseert. Ik kwam Nuud, op het spoor door een hele slimme marketingactie via targeting op Instagram.

Nuud is een nieuw Nederlandse deodorantmerk. Zij beloven niet om je minder te laten zweten, maar juist om zweetgeur te voorkomen. Om de dag gebruik ik nu Nuud.

Dat lees je goed, je hoeft het product niet elke dag te gebruiken. Sommige mensen kunnen met nog minder gebruik toe, maar ik sport vaak om de dag en de dag erna wil ik dan wel weer bescherming. Nuud heeft als slogan ‘the carefree deodorant, het is een vegan product en de tube is van suikerriet gemaakt (dus geen plastic afval).

De voordelen van Nuud

Het is een hele kleine tube en je hoeft het niet elke dag te gebruiken. Dit klopt! Ik doe nu 4 maanden met mijn eerste tubetje van .. ml en hij begint nu op te raken. De deo neutraliseert je geur, waardoor je je zekerder voelt. Sinds deze zomer fiets ik ook vaak (40 minuten enkele reis) naar mijn werk en met de warme dagen ging dit ook goed! Ik ben dus fan:)

De nadelen van Nuud

Je moet het met je vingers opsmeren, dat moet je zien zitten. Ik vind het niet vervelend, want je wast snel je handen erna en het plakt niet. Ook is de geur volledig neutraal. Je hebt dus geen lekkere frisse deogeur.

Weleda Sport douchegel

Nog iets in mijn doucheritueel waar ik echt naar uitkijk na het sporten: een massage van mijn kuitspieren met de sport douchegel Arnica van Weleda. De geur is wel echt overheersend, dus ik gebruik ‘m vaak voor het doucheschuim, als ik m’n shampoo in laat trekken. De geur is een mengsel van lavendel & rozemarijn.

Grappig feitje: in de volksmond wordt Arnica ook wel ‘valkruid’ genoemd. Op een homeopathische site lees ik deze omschrijving voor de toepassing van arnica: “Zij dient degenen, die van hoog naar beneden gevallen zijn of zich op een andere manier bv. bij het werk pijn gedaan hebben.”

Sinds ik standaard mijn kuiten onder de douche na het sporten masseer (en af en toe een foamroller gebruik), heb ik veel minder last van mijn kuiten na het sporten. Ik kreeg de douchegel trouwens bij het afscheid van 2 oud-collega’s die nu bij Weleda werken. Dankjewel nog Michel en Daan! 🙂

Doucheschuim Happy Buddha

Ik ben fan van Rituals en vooral van het doucheschuim. Het is wat duurder dan een doucheschuim van de drogist, maar omdat het wat duurder is, doe ik er vaak ook wat zuiniger mee. Het schuim is heerlijk zacht en na een heftige training kan ik van de geur en de zachtheid van het schuim echt blij worden.

Mijn favoriete geur is Happy Buddha, deze ruikt naar orange- cedarwood. En zeg nou eerlijk, van deze vrolijke naam wordt je toch al een beetje blij?

Winnen!

Ik mag van Nuud 3 x een deodorant verloten onder mijn volgers. Om mee te doen hoef je maar 2 dingen te doen:

  • Volg mijn Instagramaccount @lydiavdbrink en @nuudcare
  • Laat in een reactie op mijn Instagram weten wat jouw favoriete verzorgingsproduct is.
  • Extra kans maken? Tag dan je sportmaatje!

Eind volgende week maak ik de winnaars bekend!

 

Meer lezen