Selecteer een pagina

Deze blog ben ik nu iets meer dan een half jaar geleden gestart. Tijd om te reflecteren op waarom ik blog over hardlopen en of ik er nog  plezier aan beleef:)

3 redenen om een hardloopblog te starten

Mijn motivatie om te starten met bloggen is gebaseerd op 3 dingen. Als eerste vind ik het leuk om te schrijven. Ik beleef er plezier aan, net als aan hardlopen.

  1. Met deze blog wil ik mijn plezier dat ik beleef aan hardlopen, de dingen die ik beleef en de doelen die ik behaal, delen met de wereld.
  2. Anderen inspireren om ook te (starten met) sporten of hun doelen te verleggen. Running makes me happy, en het heeft me door moeilijke periodes gesleept. De runner’s high bestaat echt, en de endorfinenboost waar je blij van word, gun ik iedereen:) Ook brengt hardlopen mij rust. Klinkt tegenstrijdig, maar met hardlopen hoef ik mij alleen maar te focussen op de ene voet voor de andere zetten. Hierdoor komt mijn oneindige gedachtenstroom even tot stilstand. Die rust gun ik anderen ook.
  3. Als stok achter de deur voor mezelf. Ook al beleef ik veel plezier aan hardlopen, af en toe heb ik flinke motivatieproblemen. In deze blog lees je hoe ik over zo’n motivatiedip heen kom. Als ik op papier heb gezet dat ik een nieuw doel heb, moet ik er echt voor gaan trainen.

Het oorspronkelijke plan

Mijn oorspronkelijke planning was om minimaal 2x per week een blog te schrijven. Ook wilde ik minimaal 2x per maand een video maken. 2 jaar geleden ben ik al gestart met korte video’s over hardloopwedstrijden en trainingen, en af en toe een vlog op mijn YouTubekanaal Running Through Life.

Heb ik mij daaraan gehouden? Nee. In mijn drukke leven heb ik eenvoudig niet de tijd gehad om mij voldoende op mijn blog te focussen. Zeker tijdens een marathontraining, gecombineerd met een verbouwing en drukke tijden op mijn werk, kwam ik er simpelweg niet aan toe. Jammer, ja, maar het is geen ramp. Dit heb ik letterlijk opgeschreven toen ik startte met deze blog (en vooral toen ik opschreef waarom ik de lancering van deze blog maandenlang uitstelde):

Ik zie op tegen het werk en druk om te blijven bloggen. Wat schreef ik toen op als antwoord op mezelf? > ‘Is het erg als ik een tijdje niet blog?’ Nee, want niemand mist je blogs. Probeer maar eens een week niets op Instagram of een ander netwerk waar je actief bent te posten. Hoeveel berichtjes krijg je dan van mensen die vragen naar nieuwe posts? Bijna niemand mist je.

Ook blog ik al een aantal jaren over mijn vakgebied marketing op Frankwatching en Marketingfacts. Mijn blogs daar blijven gelezen worden, ondanks dat ik af en toe een half jaar (of langer) geen nieuwe blogs plaats. In 2016 startte ik samen met Daphne een YouTubekanaal over social media: Social Media Stories. De laatste video op dat kanaal dateert alweer van december 2017. Maar we zijn nog geen abonnee verloren en krijgen zelfs vragen wanneer we weer nieuwe video’s maken. Ook op mijn kanaal Running Through Life kreeg ik recent nog 2 reacties van mensen die om nieuwe video’s vragen. Fijn zulke aanmoedigingen, dus ik ga door:)

Het nieuwe plan

Ik wil doorgaan met deze blog. En regelmatiger bloggen. Het nieuwe plan is om minimaal 1x per week een blog te plaatsen, en minimaal 1x per maand een video. Dit zou haalbaar moeten zijn. Sinds de zomer heb ik een nieuwe baan en werk ik 4 uur minder per week en veel minder reistijd. Ik merk aan mijn energieniveau dat ik beter in mijn vel zit. In het weekend dat ik deze blog schrijf, heb ik er 3 in concept klaargezet. Als ik dat ritme volhoud, kan ik er echt meer regelmaat in brengen.

Ik heb deze druk voor mezelf nodig, omdat ik anders verval in 1 blog in de zoveel maanden. En dan word ik gemakzuchtig. Maar een blog hebben is vooral leuk:) Als jullie leuke reacties achterlaten, geeft me dat ook weer energie. Dus vind je mijn blogs leuk? Laat dan vooral een reactie achter hieronder of via een van mijn social media kanalen!

Meer lezen

Heb je het interview met mij op Run Around The World al gelezen? Lees hier alles over mijn favoriete hardlooproute, -gadgets en after-running-snack.