Selecteer een pagina

Mijn runstreak van 30 dagen achter elkaar hardlopen zit erop. En ik heb ‘m zelfs verlengd met 5 dagen, dus in totaal 35 dagen achter elkaar hardgelopen. In deze blog beantwoord ik een paar vragen die ik kreeg over mijn #elkedaghardlopen project!

Welk schema volgde je?

Ik had met mezelf afgesproken om de hele maand september elke dag minimaal 2km hard te lopen. Voor mijn halve marathon trainingsschema stonden 4 trainingen per week op het schema (dinsdag hardlooptraining bij REactive), donderdag intervaltraining, zaterdag korte tempoloop en zondags de langzame lange duurloop (en soms een wedstrijd). Op rustdagen liep ik een vast rondje van 2km op een heeeeeel rustig tempo. Ik heb zelfs 2x meer dan 14 minuten over het rondje gedaan, wat prima voelde.

Waarom doe je een runstreak?

Mijn motivatie voor mijn trainingen was laag, waardoor ik nogal snel een training oversloeg. Ik haalde wel energie uit hardlopen, maar mijn motivatie blijft een ding. Ook gebruikte ik omstandigheden (laat thuis, laat eten, slecht weer) snel als een excuus om niet te lopen. Daar wilde ik doorheen. Ook was het een experiment om te kijken of ik het kon. In deze blog omschreef ik mijn motivatie voor dit project.

Viel het mee of viel het tegen?

Ik vond het meevallen! Natuurlijk had ik niet elke dag evenveel zin om te lopen. Maar omdat ik mijn challenge wilde halen, wist ik mezelf toch steeds te motiveren om een snel rondje te doen. Dan maar een kwartiertje later eten. Mijn vriend vond dit niet altijd leuk, want het kwam erop neer dat hij nog vaker kookte dan normaal, maar ik heb ‘m niet gehoord. Hij is volgens mij ook wel trots op me dat ik het heb volgehouden:)

Wat een gedoe met omkleden?

Tja, dat is het wel. Meestal ging ik direct uit mijn werk (rond 18.30u of iets later rennen.) Op donderdag werk ik vanuit mijn eigen bedrijf, dus kan ik mijn tijd flexibeler indelen en loop ik vaak overdag. Op zaterdag en zondag liep ik ook meestal ‘s middags en de dinsdagtraining is van 20-21 uur. De 2km loopjes deed ik in de ochtend of net uit het werk. Ik ben welgeteld 1x voor mijn werk geweest. Ik ben geen ochtendmens en weet zeker dat als ik vaker ochtendloopjes had gedaan, ik er meer moeite mee zou hebben. Het omkleden vond ik geen probleem, het enige lastige vond ik de vele sportwas. Met 4 trainingen per week kom je op 1 sportwas per week, maar nu was dit nog meer. Maar ach, ik hoef het niet met de hand te doen, dus ik mag niet klagen, onze wasmachine is prima:)

Hoeveel kilometer heb je gelopen?

Mijn record aantal kilometers in een maand stond in maart van dit jaar, mijn laatste maand marathontraining. Toen liep ik ondanks wat gemiste trainingen ruim 170km. In september ben ik hierboven geëindigd met bijna 184 kilometer! Ook kreeg ik 4 badges in mijn Nike+ apps dat ik 7x achter elkaar heb hardgelopen, dat was ook een leuk extraatje.

Ga je door?

Blijf je doorgaan met je runstreak? Nee, ik ben ermee gestopt. Maar de eerste dagen dat ik niet liep, voelden echt raar! Op zondag 7 oktober liep ik de halve marathon bij de Singelloop in Breda, waar ik mijn PR met 4 minuten verbeterde naar 1.50.08. De 2 dagen ervoor heb ik rust gepakt, zodat ik met focus en zin in hardlopen aan de start stond. En dat is helemaal gelukt:) Een raceverslag van de Singelloop (die ik liep met #TeamBram) volgt nog. Daarbij komt ook een leuke winactie die met hardlopen te maken heeft, dus hou mijn blog, Instagram en Facebookpagina in de gaten!

 Team Bram halve marathon Singelloop Breda

Ik heb mijn motivatie teruggevonden en heb gemerkt dat ik minder pijntjes en stijve spieren had door mijn actieve herstelloopjes. Dus als ik een nieuwe uitdaging aanga (misschien mijn 3e marathon in 2019) ga ik waarschijnlijk weer een run streak doen!

 

Meer lezen