Selecteer een pagina

Op weg naar een halve en hele marathon moet je veel kilometers maken. Je traint daarmee je duurvermogen, en het is nodig om je conditie, maar vooral je spieren en gewrichten klaar te maken voor het langdurig lopen op een zo constant mogelijk tempo tijdens een wedstrijd. In weken die gedomineerd worden door slecht weer en stress, is het lastig om je ritme vol te houden. Als het dan wel (deels) lukt om je schema vol te houden, is dat heel fijn! Bij mij lukte het de afgelopen weken deels.

Sneeuwrun

Zondag is bij mij meestal lange duurloopdag. Op 10 december gingen we Sinterklaas vieren bij mijn familie, dus moest ik ’s ochtends op tijd eruit voor mijn duurloop. Dit lukte niet helemaal, maar rond half 12 ging ik toch naar buiten. In de sneeuw!

Eerst was het natte sneeuw, die niet overal bleef liggen. 12,5 km was het plan, en met wat fotomomentjes om de sneeuw en Insta-stories te maken, werd het 1,5 uur lopen door een steeds witter wordende omgeving. In het laatste half uur bleef de sneeuw liggen!

Hardlopen in de sneeuw

Later die week deed ik nog 2 runs: Eerst een korte 5km op dinsdagavond. Gelukkig was er op de fietspaden goed gestrooid en was het niet glad. Ik was snipverkouden en twijfelde nog even om te gaan, maar volgens de ‘nekcheck’ kon ik gewoon gaan. Daarna voelde ik me een stukje beter:)

Donderdags is intervaldag, maar omdat ik me toch niet helemaal fit voelde, en vrijdagavond een loopje had gepland, heb ik die overgeslagen. De kerststress sloeg al toe.. Vrijdag voelde ik me gelukkig me weer fit! Na een halve dag vrij en ’s middags leuke opnames voor SocialMediaStories, was ik al in Amsterdam. Ik moest toch nog een sprintje trekken langs de Amsterdamse grachten om op tijd te zijn voor de Lampie on tour fun run. Ach, had ik meteen mijn warming up gehad:) Lampie on tour is een gratis fun run die enkele Asics Front Runnersorganiseerden, met als startpunt de Asics flagship store. We vertrokken met een groep van zo’n 15 lopers met lampjes door de verlichte Amsterdamse binnenstad.

We renden in een rustig tempo richting het marineterrein, waar het Amsterdam Light Festival huist. De frontrunners vertelden ook de betekenis bij de lichtkunstwerken en met de vele stops (en een paar fotomomenten, wat hilarische foto’s opleverde), was het ook een soort intervallen 🙂

Zondag stond de laatste lange duurloop op het programma voor mijn laatste wedstrijd van het jaar. Het werden 17 frisse kilometers met stukjes glibberen over wat opgevroren stukjes fietspad. Gelukkig waren alle wandelaars en fietsers zo aardig om me te waarschuwen als het ergens glad was, dus kwam ik zonder kleerscheuren weer thuis. Met een heerlijk gevoel in mijn hoofd, want lekker uitgewaaid en een redelijk tempo gelopen over een nieuwe route. Maar mijn kuit voelde wat gespannen en ik was ook niet overal voluit gegaan vanwege diezelfde kuit. De zaterdag ervoor was de sloop van onze badkamer begonnen, waarbij een muur werd doorbroken. De warming up bestond uit 3 kwartier stenen en puin van de 1e verdieping naar onze tuin sjouwen :S

Later die week heb ik behalve een korte loop van 4km op de loopband en een half uur fietsen, niet meer gelopen. Wel nog een middag krachttraining gedaan door diezelfde stenen en puin naar een puincontainer te sjouwen.

Wat een tour zo’n verbouwing, en over de laag stof in huis praten we maar even niet.. Woensdag kreeg ik vakantie, die voornamelijk bestaat uit feestdagen, bouwmarkten bezoeken en een hardloopwedstrijd op zaterdag de 23e: de Halve marathon bij de Linschotenloop!

 

 

 

 

Video van het Amsterdam Light Festival: