Selecteer een pagina

De donkere dagen voor Kerst zijn aangebroken. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik moet mezelf voor elke run in deze dagen echt een flinke schop onder m’n kont geven om echt de deur uit te gaan. Uitstellen is mijn middle name. Hoe het hardlopen me verging deze week? Je leest in het in mijn weekoverzicht.

Trainingsplan

Zondag: duurloop 15 km

Maandag: crosstraining

Donderdag: interval 8-10km

Vrijdag crosstraining

Na een druk weekend had ik zondag maar 1 ding op de planning staan: een duurloop van 15 km. Helaas was mijn motivatie ver te zoeken. Toch ging ik om 16 uur de deur uit (met de Run Light, omdat het vaak om 16.30 uur al donker wordt). De loop zelf ging best goed!

Sinds ik in april in Nieuwegein ben komen wonen, heb ik al een aantal hardlooprondjes die redelijk standaard zijn. 15km had ik nog niet gelopen, dus keek ik vooraf op www.afstandmeten.nl, waar je op Google Maps een rondje kunt tekenen en dan zie je meteen hoeveel kilometer de route is. 

Google Maps vs. de echte wereld

Maar Google Maps is wat anders dan de echte wereld.. op mijn ronde liep ik 1x verkeerd, en 2x een doodlopend pad op. De verkeerde weg was een weggetje de brug op, linksaf over het Lekkanaal richting Houten, maar ik wilde juist aan de kant van Nieuwegein blijven rennen richting Vreeswijk.

Bij het eerste pad dat doodliep, had ik omdat het ging regenen en donker werd, niet goed gezien dat ik linksaf moest en hield ik rechtsaf aan. De 2e doodloper was bij een sluis, waar ik het voetpad langs de sluis opging (en even onder de sluis liep). Na deze 2e miskleun en een halve kilometer omlopen besloot ik wat tempo te maken. Gelukkig waren het toen rechte stukken dijk waar ik liep. Het ging best goed, het regende niet meer zo hard:) Mijn nieuwe hardloopshirt dat ik in het Black Friday weekend bij de Nike Clearance store had gekocht, hield me lekker warm. Ik heb 2 shirts met lange mouwen en duimgaten gekocht, heerlijk lopen die! 

Ook liep ik voor het eerst een lange duurloop op mijn nieuwe schoenen, de Nike Free 5.0. Dit omdat mijn Mizuno’s niet waterdicht zijn. Dat ging ook goed! Ik heb een goed 2e paar schoenen gevonden om de winter door te komen😃 💪🏼

Crosstraining : Roeien en fietsen

Maandag deed ik na mijn werk een korte hersteltraining met 15 minuten roeien en 20 minuten fietsen. Op mijn werk in Den Haag is een kleine fitnessruimte met een paar toestellen, heel fijn om zo crosstraining te kunnen doen en na de files naar huis te rijden! 

Dinsdag gingen we na een half dagje werken naar een concert van Alice Cooper in Deinze (België). Woensdagochtend kwam ik wat later en met kleine oogjes op m’n werk;) 

 

Woensdagavond ging ik naar een bijeenkomst van Running 20/20, een bijeenkomst waarbij hardloopfanaten vertellen over nieuwe technieken, digitale ontwikkelingen en apps rondom hardlopen. Ik heb de ‘O2 chairO2 chair Running 20/20‘ kunnen testen, een soort ontspanningsstoel waarmee je onder andere massage, muziek en extra zuurstof krijgt. Dit helpt om in korte tijd even tot rust te komen en weer vol energie verder te kunnen. Ik vond het relaxend!

 

Intervallen!

Op donderdagen werk ik voor mijn eigen bedrijf, dus ben ik flexibeler qua tijd. Dan plan ik meestal mijn intervalloop. Door wat slaaptekort van dinsdag sliep ik een klein gaatje in de dag, ook voelde ik me niet topfit. Toch ben ik gaan intervallen, want mijn volgende loopdoel is om bij de halve marathon in Linschoten op 23 december een sub-2 te lopen! Tot 5 km gingen de 500 meters intervallen wel ok. Heerlijk trouwens om voor het eerst weer een loop overdag en in het licht te kunnen doen. 

Rond de 5km voelde ik me uitgeput en daalde mijn hartslag tijdens het dribbelen niet zoveel, dus besloot ik de intervallen in te korten tot 250 meters. Mijn tempo in de dribbels bleef toen ook hoger, uiteindelijk 9,5 km in een nette gemiddelde pace van 5.39 kunnen doen. 

Vrijdag na het werk weer een crosstraining gedaan met 15 minuten roeien en 30 minuten fietsen. Heerlijk om zo het weekend in te gaan. Zondag staat weer een lange duurloop op het programma, vandaag heb ik een rustdagje qua sporten. Mijn motivatietip met dit donkere weer? Probeer overdag te lopen als het kan. En pas je training qua zwaarte aan als het niet zo gaat als je gedacht had. In deze drukke weken is het al een compliment waard als je blijft sporten:) 

Ik ga vandaag nog een paar uurtjes werken terwijl mijn vriend met mijn broer de tegels, douchecabine en wastafelmeubel aan het halen zijn. Voor de badkamerverbouwing die volgende week start. Wish us luck😊