Selecteer een pagina

Half maart zouden wij op vakantie gaan, een roadtrip door Amerika maken. Helaas moest ik een uur voor vertrek dit plan cancelen, omdat Trump een reisverbod voor Europeanen afkondigde. Om toch een reis te maken dit jaar, bedacht ik een alternatief plan. In september zou ik de marathon van Berlijn lopen, die is helaas ook gecanceld. Daarom ontstond het idee om een hardloopreis door Nederland te maken. Morgen start mijn avontuur: ik ga alle etappes van het Pieterpad hardlopen.

Pieterpad hardlopen van noord naar zuid

Het plan: Pieterpad van noord naar zuid

Ik ga het Pieterpad van noord naar zuid lopen, dus van Pieterburen in Groningen naar de Sint Pietersberg bij Maastricht. 26 etappes van steeds zo’n 20km, bijna 500 kilometer dwars door Nederland. Mijn eerste idee was om het in 2 vakantieweken te doen. Toen zag: dan moet je dagen achter elkaar marathons rennen. Ik zag al snel de onmogelijkheid van dat plan in. Dus mijn alternatieve plan is nu om het in etappes te doen.

Sommige weken ga ik op donderdag en vrijdag lopen en andere weken in het weekend. Ik loop steeds 2 dagen achter elkaar, 2 etappes per keer dus. Met een overnachting in het midden.
Om het ov zoveel mogelijk te mijden, neem ik mijn racefiets achterin de auto mee en rij deze dan aan het begin van de route naar het startpunt. Aan het einde van mijn etappe staat dan mijn auto, en haal ik mijn fiets weer op van het startpunt. Hopelijk valt het mee met de regendagen komende zomer😅 Het plan is om in september in Limburg deze reis af te ronden.

Alleen of met anderen?

Mijn idee was om deze zwerftocht door Nederland alleen te lopen. Ik start morgen dan ook de 1e etappe vanuit Pieterburen in mijn eentje. Maar toen ik over mijn loopavontuur vertelde, vroegen een paar mensen of ze een etappe mee kunnen lopen. Omdat samen lopen vaak gezelliger is dan alleen, gaan we dat natuurlijk doen!

Vrijdag komt Shiva de 2e etappe mee lopen en volgend weekend loopt local Monique de 3e etappe mee van Groningen naar Zuidlaren😎. Monique ken ik alleen via Instagram, ze deed mee aan #amileadayinmay en nu gaan we een etappe samen lopen.

De magie van alleen reizen (en ontmoetingen onderweg)

Ik ga dus etappes alleen zwerven (en hopelijk niet verdwalen..) en etappes samen met anderen beleven. Een perfecte combinatie voor deze leuke reis. Ik heb vaker in mijn eentje reizen gemaakt, en dat vond ik heerlijk: je maakt je eigen plannen, ontdekt mooie plekken, bedenkt avonturen. Maar je ontmoet ook mensen onderweg om samen avonturen te beleven. En dat maakt het reizen vaak nog specialer.

Ik heb er zin in, ga je (virtueel) mee op avontuur? Volg me op Instagram voor updates!