Selecteer een pagina

Nu alle hardloopwedstrijden voorlopig zijn gecanceld en we niet in groepen mogen hardlopen, miste ik een doel. Daarom besloot ik om weer een run streak te doen vanaf 1 mei, vandaag!

En omdat ik de verbinding met andere hardlopers mis, deed ik via Instagram Stories een oproepje wie er mee wilde lopen. 5 mensen wilde ik overhalen om met me mee te doen (uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM: thuis in je eigen omgeving #runsolo). Zo heb ik zelf ook nog een stok achter de deur;)

Van 5 naar 100 deelnemers!

De eerste dag kwamen er een aantal aanmeldingen binnen. Denise Buijtendijk (dnies_fitandfoodcoaching) deed ook een oproepje aan haar volgers, die avond hadden we al ruim 30 aanmeldingen. Vandaag gingen we van start, maakte ik een Strava-club aan, deelde die met de aanmelders. En toen liep het storm! Ruim 100 mensen hebben zich nu aangemeld om elke dag hard te lopen in mei, zo gaaf!

Run streak: elke dag hardlopen

Bij een run streak loop je elke dag hard. De regels zijn dat je minimaal 1 mijl (=1,6km) per dag hardloopt.

Voor (opnieuw) beginnende hardlopers of blessuregevoelige mensen: Let op signalen en pijntjes in je lijf. Als het niet gaat, zet dan niet door. Maak de challenge dan gewoon af door elke dag te wandelen of te powerwalken.

Maar als het wel lukt, dan zul je ervaren dat het een mooie ervaring is! Ik schreef over mijn eerdere run streaks deze blogs:

Tips voor (opnieuw) beginnende hardlopers

Eerder schreef ik deze tips voor beginnende hardlopers, lees deze nog eens door. Iets waar je echt op moet letten, is de opbouw in aantal kilometers per week. Anders is het vragen om blessures. En de fysiotherapeuten kunnen nu alleen op afstand behandelen..

Bekijk ook deze video met 5 fouten die beginnende hardlopers vaak maken:

Motivatietips om het elke dag vol te houden

Dan heb ik nog een paar motivatietips voor je om het 31 dagen lang vol te houden. Want het is een commitment die je nu vol enthousiasme aangaat, maar geloof me: je hebt niet elke dag zin. En er gebeuren ook dingen die het moeilijk maken. Het leven enzo. Daarom:

  • Heb het er thuis over. Zeg dat je doel is om elke dag te bewegen, en dat je soms een afspraak wat moet verschuiven of overslaan om je doel te bereiken.
  • Combineer je looprondje met to do’s. Vandaag bracht ik mijn auto naar de garage voor de zomerbandenwissel en rende daar een rondje. In december rende ik naar het tuincentrum, kwam mijn vriend daarheen met de auto en konden we samen daar de kerstboom uitzoeken. Naar de supermarkt voor een kleine boodschap? Tasje mee en rennend erheen:)
  • Maak een visuele reminder van je run streak. Een afstreepkalender werkt bij mij erg motiverend. Dus heb ik er eentje gemaakt, om uit te printen en op te hangen op het prikbord!

Veel succes en plezier deze maand en tag me vooral in je Instagramposts, vind ik leuk!