Selecteer een pagina

Wat zijn jouw favoriete gadgets voor hardlopen? Toen ik op mijn 16e begon met hardlopen, ging ik in mijn katoenen sportbroek en had ik geen idee hoe lang en ver ik eigenlijk liep. Ik keek gewoon op de klok, deed een rondje waar ik zin in had en keek weer op de klok als ik thuiskwam, om te zien of ik sneller had gelopen. Maar dat is wel anders nu ik wedstrijden loop. Mijn competitieve aard komt boven en ik wil sneller worden. Dit zijn momenteel mijn favoriete hardloopgadgets:

1. Hardloophorloge: TomTom Spark Cardio 3

Mijn hardloophorloge is een bijna onmisbare gadget geworden. Hiervoor had ik ook een TomTom Runner, die kreeg ikTom Tom Runner Cardio sporthorloge cadeau van Sander. Helaas is deze vorig jaar rond onze verhuizing kapot gevallen. Sinds een jaar heb ik deze nieuwere TomTom. Ik vind dit sporthorloge ideaal, omdat hij een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft (voor een Garmin of Polar ben je veel meer dan 200 euro kwijt). Ook heeft hij een hartslagmeter op de pols en je kunt er intervallen mee instellen. Hierdoor hoor je een piepje als je moet versnellen en aan het einde van je interval. Heerlijk om niet steeds op je horloge te hoeven kijken hoe ver je bent. Sinds ik een sporttest heb laten doen, loop ik op hartslag en deze hartslagmeter is redelijk betrouwbaar. Een hartslagmeter met borstband is altijd nauwkeuriger, maar ik vind dat niet lekker zitten met hardlopen. Ook kun je met deze TomTom allerlei opties instellen zoals automatisch pauzeren als je stilstaat, je trainingszones invoeren en dan krijg je een piepje + trilling als je te hard (of te zacht) loopt. Je bijkt ook routes in te kunnen voeren, maar ik weet de meeste routes + afstanden wel en anders kijk ik van tevoren op www.afstandmeten.nl om mijn rondje uit te tekenen. En af en toe verdwalen en nieuwe paadjes bij toeval ontdekken is ook niet erg:)

2. Hardloopschoenen: Mizuno & Nike

Mizuno Wave SayonaraNiet echt een gadget natuurlijk, maar wel onmisbaar voor hardlopen: mooie hardloopschoenen. Mijn all time favoriete merk hardloopschoenen is Mizuno. Sinds ik in 2013 een paar won met een Facebookactie van Runnersworld Utrecht, ben ik verknocht geraakt aan mijn Mizuno Wave Sayonara’s. Lekker lichtgewicht, maar met toch goede demping zijn het heerlijke wedstrijdschoenen. Van type 1 tot het laatste type heb ik versleten. Helaas wordt dit type niet meer gemaakt en zoek ik naar een alternatief.

 

 

Nike als nieuwe favoriet?

Nike Free Runner 5.0Vorig jaar heb ik in de uitverkoop bij de Nike Clearance Store een paar Nike Free Running 5.0 gekocht. Veel intervaltrainingen werk ik af op deze lichte beauties. Laatst paste ik in een winkel de nieuwe Nike Zoom Pegasus 35, die staan binnenkort denk ik ook bij mijn verzameling hardloopschoenen:) Voorheen heb ik op Adidas en Saucony’s gelopen, maar lichtere schoenen bevallen mij toch beter, ook voor de lange afstanden.

 

3. Hardloopapp: Nike+ Run Club

Nike+ run club app

In 2012 startte ik met wedstrijden lopen, en hield ik mijn trainingen bij in Runkeeper. Die werd wat buggy, daarom stapte ik over naar de Nike+ Running app. Sinds een tijdje heet deze Nike+ Run Club (NRC). Hiermee kun je runs loggen, hij trackt je route, je kunt hardloopvrienden toevoegen en per week/maand leaderboards zien. Maar de allerleukste functie van NRC vind ik nog steeds dat je gejuich in je oren hoort als iemand je run (die je in de app of op Facebook kunt posten) liket. Heerlijk zulke aanmoedigingen op afstand. Als ik zie dat iemand gaat lopen, probeer ik ook te reageren, omdat ik weet hoe leuk dat is. Vorig jaar heb ik ook een tijdje Strava geprobeerd, maar de interface vond ik niet zo duidelijk. Ik blijf bij Nike+ voorlopig:)

Wishlist

Op de wishlist staat een prachtig nieuw hardloophorloge. Ik ben aan het sparen voor een Garmin Fenix 5S Plus. Dit horloge (in het wit) vind ik niet alleen prachtig om te zien, maar Garmin maakt ook de hardloophorloges met meest uitgebreide functionaliteiten. Een ding wat ik in mijn huidige hardloophorloge mis, is het programmeren van variabele intervallen. Nog even doorsparen, want Garmin: jullie maken mooi spul, maar hardlopen wordt een dure hobby met al die gadgets;)   Wat is jouw favoriete hardloopgadget of welk horloge staat er op jouw wishlist?