Selecteer een pagina

Deze blog heet Running Through Life en ik deel hier mijn hardloopervaringen. Maar het draait niet alleen om mij, want gelukkig delen veel mensen de mooie hobby hardlopen. Vandaar deze nieuwe rubriek, waarin andere hardlopers aan het woord komen. Vandaag stel ik 5 vragen aan hardloper Rachel van der Kaaij. 

Even voorstellen

Ik beRachel van der Kaaijn Rachel van der Kaaij, moeder van Yennah. Ik werk als Financieel Adviseur/ Coördinator bij de Rabobank in Rotterdam. Ik werk fulltime, ik ben 39 jaar. Ik ben in december 2016 serieus het hardlopen gaan oppakken. Ik vind het leuk om een snelle 5 km te lopen. Ik heb nu één keer een halve marathon gelopen, de CPC in Den Haag. Daarnaast heb ik het trailrunnen ontdekt. Wat een gemoedelijke sfeer. Dit jaar heb ik onder andere de Koning van Spanje 29km en Veluwezoomtrail 25km gelopen. Genieten!

Waarom (en wanneer) ben je gaan hardlopen?

In december 2016. Ik had mij met een aantal vrienden opgegeven voor een 10km voor Kika. Van het één kwam het ander en werd ik steeds fanatieker. Daarnaast bleek dat ik nog wel redelijk leuk mee kon lopen, dus loop ik soms wel een wedstrijd.

Doe je nog andere sporten?

Ik ben ook regelmatig in de sportschool te vinden voor krachttraining

Wat is je favoriete gadget of app tijdens het hardlopen?

Ik gebruik mijn hardloophorloge (momenteel de Garmin Forerunner 235) en deze synct automatisch naar Strava. (momenteel werkt het alleen niet…)

Hoe vind jij motivatie voor hardlopen na (of voor) een drukke dag?

Ik heb het geluk dat ik (momenteel) over uitzonderlijk veel energie bezit en een vroege vogel ben. Ik kan rustig om 6u opstaan om te gaan hardlopen. Maar ook juist na een drukke dag, al is het een rondje van 5km. Lekker even eruit en hoofd uit. Ik heb de ziekte van Crohn, en heb mijn leefstijl moeten aanpassen. Hardlopen heeft mij hierbij geholpen, en het zorgt dat ik me beter voel.

Wat is je mooiste hardloopervaring?

Eigenlijk wel meerdere. Maar ik kan echt genieten van het lopen op het strand. Of een mooie omgeving waar ik nog nooit gelopen heb. Maar de CPC-loop in Den Haag met 21km aanmoedigingen langs de kant was ook top. Van een fijne training word ik ook al gelukkig:) En de trailruns waaraan ik heb meegedaan!

Heb je nog een tip voor lezers die wel willen hardlopen, maar die het soms ontbreekt aan motivatie?

Gewoon gaan. Denk voor jezelf dat 3km ook genoeg is. Wacht maar, je loopt altijd meer.

 

Dankjewel Rachel en op naar veel mooie (trail) hardloopkilometers!

 

Wil je meedoen en jouw verhaal delen? Stuur me een mailtje of DM!

Meer lezen