Selecteer een pagina

Deze blog heet Running Through Life en ik deel hier mijn hardloopervaringen. Maar het draait niet alleen om mij, want gelukkig delen veel mensen de mooie hobby hardlopen. Vandaar een nieuwe rubriek, waarin andere hardlopers aan het woord komen. Vandaag stel ik 5 vragen aan hardloper Jeffrey Rietbroek.

Even voorstellen

Jeffrey Rietbroek

Ik ben Jeffrey Rietbroek, ik ben 34 jaar en kom uit Wytgaard (Friesland). In het dagelijkse leven ben ik servicemonteur liften. Sinds 13 november 2017 ben ik gestopt met roken. Ik loop nu bijna 3 jaar hard, waarbij de langste afstand 2x een halve marathon met een PR van 2.13 tijdens de CPC-loop. Op 16 september 2018 ga ik mijn 1ste marathon lopen in Berlijn.

 

1. Waarom (en wanneer) ben je gaan hardlopen?

Na mijn vakantie in 2015 in Oostenrijk waarbij de berg oplopen erg tegenviel,  besloot ik dat er wat moest verandere. Na het hardlopen in de sportschool op de loopband waar ik tot 5km heb opgebouwd, heb ik de beslissing genomen om buiten te gaan hardlopen.

 

2. Doe je nog andere sporten?

Naast het hardlopen doe ik op dit moment geen andere sporten. Na de marathon wil ik naast het hardlopen 1x per week gaan zwemmen.

 

3. Wat is je favoriete gadget of app tijdens het hardlopen?

Mijn favoriete gadget blijft toch mijn sporthorloge, de Polar M400.

 

4. Hoe vind jij motivatie voor hardlopen na (of voor) een drukke dag?

Met een doel zoals nu de marathon van Berlijn sla ik bijna geen trainingen over. Als ik geen doel heb is het soms zoeken naar motivatie om van de bank te komen. Wat me motiveert om dan toch te gaan, sneller word je niet als je blijft zitten op de bank daarvoor moet er toch getraind worden.

 

5. Wat is je mooiste hardloopervaring?

De mooiste hardloopervaring die ik heb is mijn allereerste wedstrijd die ik liep. Dat was in 2016 de Zandvoort circuit run 12km. Na 16 september is dit waarschijnlijk anders 🙂

 

En nog als laatste: Heb je een tip voor lezers die wel willen hardlopen, maar die het soms ontbreekt aan motivatie?
–> Mijn tip is: schrijf je in voor een evenement, stel een reëel doel en werk daar naar toe. Dat werkt bij mij het beste.

 

Dankjewel Jeffrey en heeeeel veel succes met je marathon in Berlijn!

 

Meer lezen: