Selecteer een pagina

Dit keer geen trainingsdagboek (al gaan mijn trainingen voor de Rotterdam marathon lekker door, deze en volgende week staan er 4 workouts gepland), maar vandaag een terugblikblog op 2017 en stiekem een vooruitblik naar 2018😊

Wat maakt een wedstrijd leuk? 

Wat maakt dat jij je inschrijft voor een bepaalde loopwedstrijd? Bij mij is het vaak een combinatie van factoren. Wel ben ik vatbaar voor sociale invloed, dus als ik op Instagram en in de Facebookgroep ‘Ik Loop Hard’ van andere lopers een loopje zie, dan wil ik die ook doen😊  Ook vind ik het prettig als de run niet te ver weg is. Als het verder weg is, moet het wat mooier dan gemiddeld zijn (zoals de Berenloop). Ook moet het in mijn trainingsschema passen.

Als de omgeving mooi is (bijv. Zevenheuvelenloop) of juist een lekker vlak parcours (Linschotenloop) werkt dat voor mij ook motiverend. Zeker als ik een PR wil lopen telt dat laatste aspect mee😃

Episch Egmond 

De halve en kwart marathon van Egmond zijn geweldig, punt. De epische battle over het strand, door de timing begin januari is het vaak koud & guur weer, de mooie route over strand en door de duinen.. het is gewoon prachtig lopen. En de Dodenweg.. ja daar heb ik het een keer bijna opgegeven. Maar toch haalde ik de finish, want iedereen lijdt daar pijn, dus tanden op elkaar en doorzetten is dan het devies;) Mijn eerste halve marathon liep ik in 1.59, wat ik bijna 5 jaar later pas heb aangescherpt.

 

 

In januari 2017 liep ik na een winterdip en 6 weken nauwelijks lopen onvoorbereid de kwart marathon. In 2013 liep ik in Egmond mijn eerste halve marathon, die is sowieso episch😊  Egmond is volgende week weer, ik ben er deze editie niet bij, maar voor alle lopers die ‘m gaan doen: Veel plezier en geniet van de strijd!

 

 

Utrecht halve marathon

In 2017 liep ik in Utrecht de halve marathon. De hardloopdip zette nog een beetje door in februari, maar op mijn 35e verjaardag liep ik een afscheidsrun door ‘mijn stadje’. In april gingen we verhuizen naar Nieuwegein, dus ik kon nog even volop van Utrecht genieten. Langs het Rietveld-Schröderhuis, onder de Domtoren door, langs de singels, via de KrommeRijn vanaf Bunnik terug naar Utrecht (daar liep ik ook veel van mijn duurlopen voor mijn eerste marathon in 2016, dus mooie herinneringen). De laatste kilometers was het harde wind tegen en met miezerig weer. Door veel high fives langs de kant, kinderen die mijn naam riepen, bekenden langs de weg en het feit dat ik weer de langste afstand sinds mijn marathon liep, kreeg ik een extreme ‘runners high’.

In maart tijdens de Utrecht marathon vond ik mijn plezier in het hardlopen terug😃💪🏼

Leiden halve marathon

In mei stond de halve van Leiden op de planning, daar kan ik kort over zijn: die was ook top, helaas werd het door de warmte geen PR. Helaas geen foto’s, want de ochtend van de Lieden marathon was mijn iPhone ineens dood.. Het was een leuke loop, onder andere doordat ik vanaf de 1e kilometer gelijk op rende op een pace van 5.37 samen met Renee (zijn achternaam ben ik vergeten😬), die de hele marathon deed en binnen 4 uur wilde finishen. Hij wees me ook op de Facebookgroep ‘Ik loop hard’ waar ik sindsdien veel motivatie en inspiratie voor mooie loopjes vandaan haal.

11strandentocht 

Ik ben misschien een beetje bevooroordeeld, want deze loop werd door mijn collega’s van de Hartstichting georganiseerd. Het eerste merkeigen loopevent, daar moest ik bij zijn. Ook omdat de loop maar liefst 11 stranden en 60 kilometer bestreek! Na mijn bijrol in de promovideo (die we opnamen op een verschrikkelijk koude februari-ochtend), schreef ik me in samen met 2 hardlopende collega’s. Helaas lukte het niet om een estafetteteam met collega’s samen te stellen voor de volledige 60km, maar samen met Rosalie deed ik de halve afstand. Ik rende vanaf Wassenaar over het strand via Scheveningen en Zuiderstrand naar Kijkduin. Rosalie pakte daar het stokje over en liep naar Hoek van Holland.

In oktober kan het weer behoorlijk wisselen (zo liep ik mijn marathon in Amsterdam op 16 oktober met 18 graden in de zon), op 7 oktober kwam de regen en hagel met bakken uit de hemel. Plus windkracht 6 vanuit het zuidwesten. Wat was het bikkelen die 16 kilometer over het strand met schuimkoppen die over het strand vlogen en een paar regenbuien. De eerste editie van de 11strandentocht moest episch worden, en dat werd ie! Wil je in 2018 ook de stranden bedwingen? De vorige editie was snel uitverkocht, dus schrijf je alvast in via www.11strandentocht.nl

Linschotenloop

Lekker dichtbij en een PR-waardig parcours. Ik schreef me dankzij enthousiaste hardlopers als Debbie van www.fitfunrun.com  en Petra van http://petraruns.nl  in voor deze loop. Dit werd de dag dat alles tegenzat, maar het eindigde mooi! Hier lees je mijn blogverslag over deze wedstrijd. 

Dit waren mijn favoriete loopjes van 2017, welke wedstrijd vergeet jij nooit meer?

Wedstrijden in 2018

In 2018 loop ik mijn 2e marathon: Op 8 april hoop ik te finishen op de Coolsingel in Rotterdam. Dat wordt vast mijn favoriete loop van 2018👍🏼 Voor die tijd loop ik nog 2 trainingswedstrijden: In februari de Asselronde (25 km) bij de Midwintermarathon in Apeldoorn) en in maart de halve marathon bij de CPC-loop in Den Haag. Op jacht naar een nieuw PR!