Selecteer een pagina

We zijn vandaag alweer op dag 26 van #amileadayinmay beland! Loop jij nog elke dag (hard)? We kunnen nu aftellen, nog een weekje en dan zijn we bij de eindstreep!

Doel run streak

Het doel waarmee ik deze run streak startte, was om een stok achter de deur voor mezelf te creëren. Hoe leuk ik hardlopen ook vind, ook ik vind het soms lastig om motivatie te vinden voor sporten. We zaten begin deze maand ook nog eens in de ‘intelligente lock down’, waardoor je ook geen motivatie kon halen uit samen sporten met een sportmaatje, want dat werd nog afgeraden. Ik miste de verbinding met loopmaatjes, en het samen naar een doel toewerken. Dat kon op deze manier: op afstand, maar toch online in verbinding. En dat was heel fijn in deze onzekere tijd! Groot was mijn opluchting toen we halverwege mei weer in groepen buiten mochten sporten, met 1,5 meter afstand.

Motivatieboost & conditieboost

Tijdens eerdere run streaks merkte ik dat ik een motivatieboost kreeg én een conditieboost. Omdat je elke dag de deur uitgaat voor een loopje, komt het in je systeem, het wordt bijna een automatisme. Bijna ongemerkt maak je zo veel meer kilometers dan met een normaal trainingsschema. Als je geen pijntjes en blessures krijgt, geeft dit ook een boost aan je conditie!

Motivatie om elke dag hard te lopen?

Heb ik elke dag zin om hard te lopen? Nou nee, op sommige dagen moet ik mij er echt toe zetten. Zo hadden we begin mei een lang klusweekend gepland. Ik kan je zeggen dat ik na 4x kozijnen lakken behoorlijk moe en afgedraaid was. Toen voelde ik 99x een stok achter de deur van de #amileadayinmay deelnemers, dus ging ik uiteraard wel. Het is geen moetje, ik vind het dagelijkse doel om minimaal een kwartiertje (dat heb ik gemaakt van de mijl:)) even lopen juist motiverend werken. Het wordt onderdeel van je systeem, en je plant het als vast moment in. Ook/juist op drukke dagen heb je dan een momentje voor jezelf.

Nu ik (zoals vast meer mensen) vanuit huis werk, heb ik meer tijd om dagelijks dat kwartiertje ook echt te doen. Het is iets minder passen en meten. Dat maakt dat ik het nu wat makkelijker vindt dan bij mijn eerdere run streaks. Oja en we hebben er deze maand natuurlijk prachtig hardloopweer bij, dat helpt ook 😎.

Drempel zit vaak in je hoofd

Natuurlijk is je lichaam soms moe, maar ik merk vaker dat de drempel om te gaan lopen vaak in mijn hoofd zit. Als je dit bij jezelf ook merkt, kun je het beste gewoon gaan. Je kunt dan dan afspreken om minimaal een mijl te doen, dat is het enige dat hoeft. Voel je je na de mijl (of halverwege, als je een heen en weertje doet) nog steeds moe/heb je ergens pijn?) Dan keer je om naar huis. Vaak zul je echter merken, dat het juist lekker is om eruit te zijn en kun je verder dan je dacht.

Ik hoor van veel #amileadayinmay deelnemers: ‘Ik had nooit gedacht dat ik dit kon, elke dag hardlopen, maar ik vind het heerlijk!’ Wat ik zeg: de drempel zit vaak in je hoofd. Je kunt zoveel meer dan je denkt.

Winactie startbewijs VirtueelNL

Namens VirtueelNL mocht ik een startbewijs verloten onder de deelnemers van #amileadayinmay. De gelukkige winnaar is Yvonne de Haan, gefeliciteerd met je prijs!

Nog een week te gaan.. of niet?

We zijn nu in de laatste week van mei beland, dus nog een paar dagen elke dag in beweging komen. Vorige week kreeg ik van een paar mensen de vraag of we door kunnen gaan (of in de herkansing:)) in juni. Ik deed een poll op Instagram en ruim 80% zei: Ja, doorgaan! Een aantal mensen kon door ziekte of blessures niet doorgaan afgelopen maand. Of moesten om andere redenen afhaken. Daarom hebben Denise en ik besloten: We gaan door!

Doe je mee? Meld je aan bij de Strava-club: #amileadayinjune.

Keep on running!